[commercial]

Midway Shopping Centre

Hill Thalis - Midway Shopping Centre - colonnade Hill Thalis - Midway Shopping Centre - Colonnade oblique Hill Thalis - Midway Shopping Centre - along elevation Hill Thalis - Midway Shopping Centre - Front corner Hill Thalis - Midway Shopping Centre - Stairwell Hill Thalis - Midway Shopping Centre - Existing site Hill Thalis - Midway Shopping Centre - Drawing of Western Elevation Hill Thalis - Midway Shopping Centre - Construction detail

For the Rocca family

This latest stage of an ongoing project redefines the presentation and operation of the Midway Centre – an established local shopping hub that well serves its suburban neighbourhood.

Earlier stages undertaken by Hill Thalis included the re-organisation and landscaping of the car park and the construction of a new service station.

This stage adds a confident 3 storey corner, resolving the ragged edges of the existing structures and uniting the centre’s access and circulation. A generous three storey steel verandah brings an urban scale to the centre and helps define the broad space of the street intersection.

The new building accommodates a range of new retail and service spaces, disabled facilities including an accessible lift and toilets, and completes the loop of circulation to better connect the centre to the car park.

TEAM
Philip Thalis, Kerry Hunter, Brett Sperling

DRAWINGS + PHOTOGRAPHY
Images and drawings © Hill Thalis Architects 2007

Midway Shopping Centre